Frågor & svar

Har ni inhyrd personal?
Nej, vi jobbar med fast anställd personal.

Kommer samma städare?
Ja, det strävar vi efter. Alla hos oss blir upplärda på våra objekt så du kan känna dig trygg, oavsett vem ur vår personal som kommer.

Jag vill bli kund. Hur bokar jag?
Skicka en förfrågan till oss, ring eller mejla – välj det som passar dig bäst!  

Hur snabbt svarar ni på offertförfrågan?
Vi svarar inom ett dygn på vardagar, oftast fortare ändå. Ring oss direkt annars på 0152-780 300 under vardagar mellan kl. 07-17. 

Hur ser det ut med bindningstid och uppsägningstid hos er?
Nej, vi har ingen bindningstid dock en ömsesidigt uppsägningstid på 1 månad. Vi skriver inga kontrakt. Vi litar på våra kunder så som vi vill att våra kunder litar på oss. Förtroende är viktigt. Det ska kännas bra för alla. 

Hur fungerar det med nycklar?
Oftast får vi en nyckel och/eller larmkod i samband med uppstart. Dessa förvaras på ett säkert sätt emellan uppdragen.

Hur betalar jag för städningen?
Boka Städ fakturerar en gång i månaden. Vi fakturerar bara för tiden vi är på plats. Vi erbjuder E-faktura, PDF-faktura per e-post samt faktura via brev.

Får jag vara hemma under städningen?
Ja, det går bra. 

Har Boka Städ kollektivavtal?
Ja, via Fastighets

Städar ni på kvällar och helger?
Vi städar normalt vardagar. En del flytt-, visnings- och byggstädningar gör vi på helger om behov finns. Några tidiga morgnar blir det på till exempel offentliga uppdrag.

Erbjuder Boka Städ fönsterputs?
Ja, det gör vi. I de fall vi inte har tid rekommenderar vi andra eller till exempel vid ovanligt höga fönster.

Har Boka Städ abonnemang?
Vi erbjuder både enskilda insatser och löpande tjänster.

Vad kostar städ?
Vi tillämpar timprisdebitering mot våra privatkunder. Vi känner att den modellen är enklast, mest transparent och därmed också mest ärlig mot dig som söker en kundanpassad städtjänst. Vi skräddarsyr alltid lösningar som passar för dig. Så för bokning, både privat och företag, hör av dig så tar vi fram en offert utifrån dina önskemål. Här hittar du mer om vår prissättning.

Jag behöver flyttstäd. Var finns er städfirma?
Boka Städ är främst verksamma i Strängnäs och Mariefred, men även i närliggande orter såsom Stallarholmen, Nykvarn och Åker.

Vad ska man tänka på inför flyttstädning och har ni extratjänster i samband?
Vi rekommenderar dig att ha så fria ytor som möjligt och frosta av frysen. Om du själv frostar av frysen innan vi börjar så sparar vi mycket tid och även kostnad för dig. Resten fixar vi! I samband med flyttstädningen erbjuder vi på Boka Städ exempelvis bortforsling eller styling av det nya boendet. 

Vad händer om något går sönder hemma hos mig?
Boka Städ har försäkringar. Ring oss så hittar vi en lösning. 

Är er städpersonal anställd?
Ja! Boka Städ har bara fast anställda medarbetare. Vi hyr inte in personal. Vi värdesätter personlig kontakt, gör uppföljningar och vidareutbildar oss. Varje år gör vi utdrag ur Belastningsregistret och har krav på körkort. En vanlig fråga är om vår personal pratar svenska och svaret är, ja – det gör alla. 

Har Boka Städ fått omdömen från kunder?
Absolut, du hittar några referenser här.

Hur fungerar avbokning av en städning?
Hör av dig minst en vecka innan så avbokar vi. Om du blivit akut sjuk så hör av dig. Vi försöker alltid vara effektiva.

Hur fungerar RUT och ROT?
Som kund behöver du inte göra någonting utan vi på Boka Städ sköter allt. Läs mer om RUT och ROT här.

Städar ni sommarstugor?

Ja. Det innebär oftast att vi storstädar först, därefter brukar det övergå till veckostädning. Hör av dig så hittar vi en lösning som passar din stuga.

Kan man boka städ online hos er?
Just nu har Boka Städ ingen onlinebokning. Du är varmt välkommen att höra av dig via formuläret, telefon 0152-780 300 eller mejl info@boka-stad.se

Har Boka Städ tystnadsplikt?
Ja, vi har avtalad tystnadsplikt. 

Har ni framkörningsavgift?
Nja. Vi har en serviceavgift på 100 kronor i månaden oavsett antalet besök. Avgiften täcker både material och framkörning.  

Boka Städs personal bär alltid ID06-legitimation. Vad betyder ID06?
Det är standard inom byggbranschen. Personer som vistas på byggarbetsplatser ska bära den och legitimera sig. Vi använder den även på privatsidan.

Miljötänk, har Boka Städ det?
Ja. Vi vill vara det bästa städföretaget i Strängnäs, Mariefred och på orter runt om som Nykvarn, Åker och Stallarholmen. Då tycker vi att det är viktigt att tänka ur ett större perspektiv och värna om miljön. Våra städmedel och produkter är utvecklade för yrkesbruk. Vi får kontinuerlig fortbildning så att vi alltid använder rätt typ och mängd, anpassat efter uppdraget. Det effektiviserar städningen, vilket är till våra kunders fördel, samtidigt som det ger ett bättre städresultat. På så vis bidrar vi till att minimera påverkan både sett ur miljö- och arbetssynpunkt. Vi har en huvudleverantör av städkem då vi tror på proffsprodukter där vi har utbildning, information och spårbarhet samt stor erfarenhet av.

Så vad behöver jag ha hemma?
Ingenting! Vi på Boka Städ har med oss utrustning och förbrukningsmaterial, om vi inte kommit överens om något annat.